Contactlenzen kopen

Problemen met het kijken? Laat dan je ogen eens opmeten bij een oogmeetdeskundige zoals een opticien, contactlensspecialist of optometrist. Blijkt het nu uit de oogmeting dat je een correctiemiddel nodig hebt, dan kun je kiezen voor contactlenzen.

Contactlenzen zijn kleine lensjes die op de traanfilm van het oog kunnen drijven. Deze contactlenzen zijn er te bestellen in een harde vorm (permanent) of zachte vorm. Voor hoge sterktes of de moeilijkere correctie kan men kiezen voor harde lenzen, echter het nadeel van deze lenzen is dat je ze erg voelt zitten vanwege de harde vorm en de dikte van deze contactlens. De meeste sterktes zijn echter goed met zachte contactlenzen te corrigeren en dit is natuurlijk fijn, want een zachte contactlens zit natuurlijk veel beter dan een harde contactlens omdat deze veel dunner is.

Zachte contactlenzen dragen

Zachte contactlenzen zij er in verschillende soorten te koop en deze zijn vaak voordelig online te bestellen. Zo zijn er zachte daglenzen, weeklenzen en maandlenzen te bestellen. Deze drie type contactlenzen zijn er zoal in sferische, torische als multifocale uitvoering. De multifocale contactlenzen zijn gemaakt voor de presbyoop. Presbyopie ook genoemd ouderdomsverziendheid houdt in dat de ooglenzen niet voldoende meer kunnen instellen om alles op korte afstand scherp te zien. Deze leesklachten zullen bij de meeste mensen ontstaan tussen de leeftijd van vijfenveertig en vijftig.

Eigenlijk is in principe iedereen wel te corrigeren met contactlenzen. De keuze is ook enorm, want er zijn veel verschillende fabrikanten die contactlenzen maken. Wil je contactlenzen aanschaffen dan kun je je het beste laten adviseren door een deskundige op het gebied van contactlenzen, zoals een contactlensspecialist of optometrist.

Heb je een keuze gemaakt en je contactlenzen gekocht, dan moet je ze wel goed onderhouden door middel van een lenzenvloeistof. Vaak kies je dan voor een all in one lenzenvloeistof waarmee je je contactlenzen kan schoonmaken en desinfecteren. Koop wel de juiste lenzenvloeistof, want er is zowel lenzenvloeistof voor zachte lenzen verkrijgbaar als lenzenvloeistof voor harde lenzen en lenzenvloeistof voor nachtlenzen. Voor zachte lenzen kun je onder andere de Biotrue lenzenvloeistof of Optifree lenzenvloeistof kopen en voor harde lenzen en nachtlenzen is de Menicare Pure of Menicare plus een geschikte lenzenvloeistof.

Eigenlijk is het dragen van contactlenzen een heel mooi hulpmiddel om alles weer scherp te zien.