Lenzen bestellen

Heb jij slecht zicht? Dan is er de mogelijkheid om het slechte zicht te gaan corrigeren met een bril of met lenzen. Er zijn veel mensen die een bril niet mooi vinden en deze kiezen dan ook voor lenzen om hun ogen te corrigeren. Ook zijn er menen die voor lenzen kiezen en dit is niet zo zeer omdat ze een bril niet mooi vinden, maar omdat een bril bij hen niet praktisch is, denk daarbij aan het werken in koude en warmte omgeving waarbij een bril telkens beslaat.

Miljoenen mensen over de hele wereld dragen dus lenzen en misschien is dit ook wel iets voor jouw. Maar welke lenzen kun je zoal bij de opticien kopen en welke lenzen kun je zoal online bestellen bij een lenzen webshop zoals bijvoorbeeld de webshop van Contactlenzen.net

Soorten lenzen

De 2 hoofdsoorten lenzen zijn de harde lenzen en zachte lenzen. De harde lenzen worden minder verkocht dan de zachte lenzen en dit komt omdat dit type lens meer wordt aangepast als de sterkte van het oog of van de ogen wat moeilijker is, denk daarbij bijvoorbeeld aan een wat hogere cylinder. Heb je echter een wat normalere sterkte dan ligt de keuze voor zachte lenzen erg voor de hand en daarom zijn zachte lenzen ook het meest verkocht in de optiekzaken en ook online.

De zachte lenzen kunne we onderverdelen in jaarlenzen, halfjaarlenzen, maandlenzen, weeklenzen en daglenzen, waarbij de eerste twee genoemde dus de jaarlenzen en halfjaarlenzen eigenlijk niet meer worden verkocht. Zachte jaarlenzen en halfjaarlenzen zijn minder in trek omdat ze nogal onhygiënisch zijn en dit komt omdat naarmate je lenzen langer draagt ze steeds meer dichtslibben met vuil en vet en hierdoor laten ze nog te weinig zuurstof door naar het hoornvlies van het oog wat weer gevolgen kan hebben voor de gezondheid van het oog.

Maandlenzen, weeklenzen en daglenzen zijn dus prima te dragen en gezonder voor de ogen omdat ze op kortere termijn worden vervangen voor een nieuw paar. Eigenlijk kun je zeggen dat daglenzen de meest gezonde lenzen zijn die er te bestellen zijn. Gewoon elke dag een nieuw fris paar in je ogen die voldoende zuurstof doorlaten en die je niet hoeft te reinigen want voordat ze vuil zijn heb je alweer een nieuw paar in. Het is trouwens gaaf om te benoemen dat je tegenwoordig zelfs al kleurlenzen op sterkte kan bestellen om jezelf eens een heel ander uiterlijk te geven.

Meer informatie over contactlenzen kun je hier vinden: Overogen.nl

Lenzenvloeistof

Bij daglenzen hoef je dus geen lenzenvloeistof te gebruiken. Koop je echter maandlenzen, weeklenzen of harde lenzen dan dien je wel lenzenvloeistof te bestellen. Zo is er speciale lenzenvloeistof voor zachte lenzen en speciale lenzenvloeistof voor harde lenzen en nachtlenzen. Je kunt vaak kiezen voor een aparte fles bewaarvloeistof en reiniger of je kiest voor een alles in één lenzenvloeistof die wat gemakkelijk in het gebruik is omdat deze de lenzen kan bevochtigen, reinigen en desinfecteren.