Ook een vaporizer kopen?

Ben jij al bekend met de term vapen? Het gebruik hiervan is laatste jaren namelijk enorm toegenomen en inmiddels ook zeer populair. Maar wat is het eigenlijk? Vapen is een synoniem voor elektronisch roken. Maar bij een vaporizer is de werking wel heel anders dan een elektronische sigaret. Een vaporizer is te vergelijken met een klein oventje. De vaporizer verbrandt de stoffen niet, maar verwarmt ze tot een temperatuur tussen de 158ºC en 226ºC. Wil jij ook een vaporizer kopen en weet je waar je op moet letten?

Beter dan roken

Een van de grootste voordelen om een vaporizer te kopen is dat het veel minder slecht is dan het roken van een sigaret. Zo verwarmen vaporizers gedroogde kruiden of tabak tot de het punt waarop de materialen verdampen, zonder dat gedroogde kruiden of het tabak verbrandt. Dit heeft als gevolg dat de damp die je inademt geen teer, koolstofmonoxide of andere giftige stoffen inademt, stoffen die wel in de rook van sigaret zitten. Een ander voordeel van een vaporizer kopen is dat je op langere termijn geld bespaart. Ze zijn namelijk een stuk efficiënter in het roken van bijvoorbeeld wiet. Sommige onderzoeken wijzen uit dat vaporizers 30-40% meer efficiënt zijn in het gebruik dan roken. Dit betekent dat er minder cannabis nodig is om hetzelfde effect te bereiken. Je hoeft dan dus ook veel minder wiet te halen. Uiteindelijk levert je dat ook geld op.

Geen rook meer

Een ander voordeel van een vaporizer kopen is dat je geen last hebt van vieze stinkende rook. Dit komt omdat er geen verbranding plaatsvind en dus ook geen chemische stoffen of teer vrijkomen. Hierdoor heb je geen last van een vieze rook die in je kleren of haren hangt. Ook hebben andere mensen geen last van de rook. Immers de damp die je uitademt blijft maar heel even in de lucht hangen en alleen de mensen die dichtbij jou zijn zullen deze damp kort ruiken. Dit heeft als voordeel dat je huis, kleren of jijzelf niet meer naar de rook stinken. Wil jij stiekem even de vaporizer gebruiken of stiekem wiet roken? Dat kan gemakkelijk met de vaporizer. Niemand die nadien ruikt dat jij hebt gerookt.

Een vaporizer kopen

Er zijn dus veel voordelen aan een vaporizer kopen en het is zeker beter dan roken. Er zijn diverse soorten vaporizers te koop. Je hebt de keuze uit portable vaporizers en desktop vaporizers. De portable versie is ideaal als je onderweg wiet wilt roken of ander plantmateriaal. Deze vaporizers zijn klein en compact en ze werken door middel van een oplaadbare accu of batterij. De desktop vaporizer zijn ideaal als je graag thuis wilt roken. Je kunt ze aansluiten op het elektriciteitsnet en hebben als voordeel dat ze meer damp en meer smaak afgeven. Beide vaporizers hebben een digitaal display waarmee je de temperatuurinstellingen kunt regelen. Binnen een halve minuut zijn de vaporizers warm en kun je starten met dampen. Wil je wiet roken, dan heeft een vaporizer kopen nog meer voordelen. Het is niet alleen een goede investering op korte termijn, maar ook op lange termijn kun jij gaan genieten van heerlijke roken met een vaporizer. Wacht daarom niet nog langer en ga een vaporizer kopen en start met dampen!